Jij komt iets brengen

Mensen met een eetstoornis kunnen tobben over zichzelf en ervaren een constant energieverlies. Het besef van hoogsensitiviteit kan juist energie opleveren. Wanneer je jezelf verbindt met je krachtbron, je ware ik, kan je jezelf meegeven dat je een gave hebt en de wereld hierdoor iets te bieden hebt. Je moet het wellicht nog verder ontwikkelen, maar de eerste stap is bewustwording van deze gave.

In de westerse wereld hebben we juist behoefte aan personen die buiten kaders kunnen denken, die contact hebben met het bovennatuurlijke, die empathisch en telepathisch begaafd zijn. In feite heb jij dus de juiste hardware voor in de toekomst, alleen moet je nog uitvinden welk programma je er het beste op kunt draaien. Maar als je deze hebt gevonden, dan gaat het snel.

Organisaties en instanties in de westerse wereld hebben nieuwe creativiteit nodig. Ze zijn volledig dichtgeslibd door vastgeroeste patronen en moeten weer in het hart geraakt worden. Er is geen ruimte meer voor creativiteit en vrijheid van medewerkers. Wil je als organisatie of instantie willen concurreren met anderen, dan moet je dit patroon doorbreken. En wie kan dit beter bereiken dan een hooggevoelig persoon?

Jij bent immers erg creatief in het bedenken van nieuwe ideeën. Je hebt het vermogen om dingen aan te voelen, open te staan voor onverwachte ingevingen, te inspireren en aan te voelen. Intuïtief weet je vaak wat er aan de hand is en zelfs wat er nodig is op organisatieniveau. Je bent in staat om overzicht te creëren en anderen te inspireren om tot diepere niveaus te gaan. Je bent in staat om mensen, sfeer, teams en trends goed aan te voelen.

Rest alleen nog het lef om naar buiten te treden. Daar zit je niet op te wachten. Jezelf laten zien is een van de moeilijkste dingen, maar je kunt hieraan wennen en het jezelf eigen maken. Gewoon door het te doen en op jezelf te vertrouwen. Houd jezelf voor ogen dat je iets komt brengen. Dat is een andere insteek dan jezelf als een last voor een bedrijf of organisatie te zien. Maak een portfolio van dingen die in je belevingswereld leven. Spreek mensen aan over je ideeën. Maak een website of organiseer een lezing. Ga op pad. Neem er de tijd voor. Sta open voor de vorm waarin je je ideeën kan gieten.
 
Meld jezelf aan voor het online-programma om nog meer in je kracht te komen.
www.calorieenmetvoelsprieten.nl/online-programma

4 november 2017


Snaai jij als je tegen een winterdip aan zit?

De blaadjes vallen van de bomen. Het wordt weer eerder donker. De één vindt het heerlijk, de ander wordt er somber van. Wat ligt er dan op de loer?

Juist, snaaien omdat je je lusteloos, moe of somber voelt of teveel binnen zit. Voorkom snaaien en help jezelf om een winterdip te voorkomen door de volgende 10 tips:

 1. Ga zoveel mogelijk naar buiten, om zoveel mogelijk daglicht op te nemen. Kies je werkplek bij een raam en installeer daglichtlampen.
 2. Schaf een Lichttherapiebril of Energielamp aan of kies een andere vorm van lichttherapie
 3. Zorg dat je optimaal slaapt. Ga dagelijks rond dezelfde tijd naar bed en sta rond dezelfde tijd op. Mijd het licht van beeldschermen (telefoon, tablet, tv) in de avonduren of gebruik een blauwlichtfilterbril.
 4. Toch te moe om de dag door te komen? Er is niets mis met een powernap overdag. Hou je middagslaapje wel beperkt tot ongeveer een half uur. Dat levert voldoende energie voor de rest van de dag en voorkomt dat je dag-/nachtritme verstoort raakt.
 5. Neem een koude douche. Als je dagelijks aan het eind van je douchebeurt de thermostaat even omlaag draait en 30 seconden onder het koude water blijft staan, dan komt dat je weerstand ten goede. En die weerstand heb je hard nodig om je ook geestelijk optimaal te voelen.
 6. Maak je leven leuk en aangenaam. Richt je huis zo in, dat het een warm nest is waar je graag verblijft. Dan is het ook niet erg om sociale happenings aan je voorbij te laten gaan. Thuis is het fijn en daar zit je goed.
 7. Vergeet je ontbijt niet! Wanneer je ontbijt word je lichaam eigenlijk pas echt wakker, gaat de spijsvertering werken en de slaap verdwijnt. Sla dit dus niet over.
 8. Maak elke dag een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent. Doe dit in de ochtend, zo begin je meteen positief. Door deze gedachten op te schrijven kom je in een vrolijke en positieve stemming, en dit maakt het verslaan van de winterdip een stuk gemakkelijker!
 9. Stress is natuurlijk nergens goed voor maar kan in combinatie met een winterdip al helemaal naar zijn. Gelukkig zijn er manieren om stress te verminderen. Yoga en ademhalingsoefeningen helpen erg goed tegen stress. Zorg ook dat je orde in je leven hebt. Doe niet alles tegelijk en probeer structuur te vormen.
 10. Zorg dat je iets leuks hebt om naar uit te kijken. Plan bijvoorbeeld een dagje uit of misschien wel een vakantie! Kies iets waar je echt van geniet en kom even tot je zelf. Tijdens een winterdip heb je meestal geen zin om mensen te zien. Het liefst blijf je de hele dag in bed liggen. Dit helpt niet! Bel een goede vriend of vriendin op om wat leuks te doen, vaak vrolijken andere mensen je juist op! Zo kun je er weer veel beter tegenaan.

Met deze tips kan het niet anders dan je vrolijk door het leven gaat. Wil je deze herfst de tijd nemen om aan jezelf te werken, vergeet jezelf dan niet op te geven voor het http://calorieenmetvoelsprieten.nl/online-programma!

Liefs,
Vanessa

www.calorieenmetvoelsprieten.nl
 https://facebook.com/HSP.Eetstoornissen

Vanessa Pilloni
28 september 2017


Kenmerken van een hooggevoelig kind (HSK)

Er schuilt een groot talent in jou als HSK. Als je als HSK in een veilige omgeving opgroeit kan je je unieke eigenschap tot een positieve gave ontwikkelen. Als je als HSK leert in je kracht te staan wordt het makkelijker om talenten te ontwikkelen passend bij hoogsensitiviteit.

Helaas is het zo dat als je als HSK opgroeit in een onveilige omgeving, je niet weet hoe je met je hoogsensitieve lichaam om moet gaan. Het kost je als HSK meer tijd om alles te verwerken en het een plek te geven. Je voelt je vaak overweldigd door alle prikkelingen die op je afkomen.

Wanneer je niet leert je op tijd af te sluiten voor prikkelingen van buiten af dan raak je overprikkeld. Dit kan ervoor zorgen dat je als HSK jezelf angstig, geremd of zenuwachtig voelt. Terwijl je van nature vaak invoelend, slim, intuïtief, creatief, nauwgezet en gewetensvol bent.

Ik herken veel van de onderstaande kenmerken van mezelf als kind. Wellicht herken jij sommige of meerdere kenmerken uit de periode dat je zelf kind was. Misschien herken je het van een van je kinderen:

 • Veranderingen merkte je snel op, dat konden kleine dingen zijn als een stoel die verplaatst was
 • Je kon slecht tegen geweld op tv en/of de toestanden van de wereld maakten je van slag
 • Je had intense gevoelens van boosheid of blijheid en stemmingen konden snel omslaan
 • Je had een enorme fantasie en/of was je zeer creatief
 • Je kon moeilijk omgaan met veranderingen als uitstapjes, verhuizingen en vakanties
 • Je had vaak heimwee als je met vakantie was
 • Je zocht vaak de dingen helemaal uit en wilde weten hoe dingen in elkaar staken
 • Je wilde graag aandacht wanneer je iets vertelde, een ander mocht zich niet laten afleiden
 • Je had een sterk ontwikkelde neus en gehoor
 • Je was erg gevoelig voor bepaalde kledingstoffen, bepaalde felle kleuren ongemakkelijke kleding
 • Je was graag in de natuur en/of dol op dieren
 • Je was creatief
 • Je had klachten als buikpijn, hoofdpijn of vermoeidheid

Ben je tot wat inzichten gekomen? Meer weten over bovenstaand onderwerp? www.calorieenmetvoelsprieten.nl

Liefs,
Vanessa

www.calorieenmetvoelsprieten.nl

 https://facebook.com/HSP.Eetstoornissen

Vanessa Pilloni
28 september 2017


Zit jij echt helemaal aan de grond?

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd? Wat is dat voor een rare opmerking? Toch feliciteer ik mijn cliënten als ze naar mij toe komen en zeggen dat ze aan de grond zitten. Dit punt is namelijk het punt van verandering. Het kan niet erger voor je zijn, dan dit punt. Het punt dat je voelt dat je zo niet verder kan. Dat het leven alleen maar uit een eetstoornis bestaat: calorieën tellen, wegen, (niet)eten, extreem gezond eten, compenseren, sporten, smoesjes verzinnen, braken, laxeren en vreetbuien.

Tot het moment van “aan de grond zitten” blijft volledig herstel uit. Met vluchtgedrag als gevolg: dit is je eetstoornis of een andere verslaving. Vluchtgedrag voor opgekropte gevoelens en oude wonden die niet zijn geheeld. Juist jij hebt hier meer moeite mee dan anderen, omdat je nu eenmaal gevoelig bent hiervoor.

Als je besluit aan de grond te zitten en dat het zo echt niet langer kan, voel je jezelf opgewonden of opgelucht. Je voelt dat je open staat voor verandering. De juiste tools zullen op je pad komen. Je wilt minder dramatiek in je leven en het leven niet langer controleren. Loslaten. Met de flow meegaan.

Zoek het geluk niet buiten jezelf met een nieuwe baan, liefde of eten. Het geluk zit in jezelf. Als je de leegte die je in jezelf voelt, durft te ervaren, dan zit je aan de grond. Dat is tevens het punt om op te staan. Je voelt nu dat er een leegte is.

Hoe kun je deze leegte opvullen? Het is een langdurig proces. Maar je zult moeten leren van jezelf te houden en te accepteren wie je bent. Het proces begint met gevoelens toe te laten en oude wonden onder ogen durven te zien. Je moet leren je negatieve gedachten te observeren en om te zetten in vriendelijke gedachten over jezelf. Daarnaast is het belangrijk de juiste tools te gebruiken om met hooggevoeligheid om te gaan. Dat je leert deze toe te passen in het dagelijks leven, wat je wil en ermee kan.

Je hebt maar één leven. Ga er voor. Mocht je mijn hulp nodig hebben dan weet je me te vinden. Ik bied je van allerlei mogelijkheden. Wil je weten of je een emotie-eter bent? www.calorieenmetvoelsprieten.nl


Liefs,
Vanessa

Vanessa Pilloni
18 september 2017


Bewaak je eigen grens!

Als coach krijg ik vaak de vraag hoe je je grens kunt bewaken. Grenzen zitten niet in je hoofd, je voelt ze met je lichaam. Als je merkt dat je vaak over je eigen grens gaat, komt het doordat je je eigen behoeftes en gevoelens negeert. Het kan zijn dat je jezelf niet serieus neemt, te weinig zelfrespect of een lage zelfwaardering hebt.

Grenzen aangeven is meer dan alleen NEE leren zeggen. Het begint met JA zeggen tegen je behoeftes. Hoe meer je communiceert vanuit je behoefte hoe gemakkelijker het is en hoe meer je omgeving rekening met je houdt.

Wanneer mijn grens wordt overschreden, voel ik dat vaak in mijn buik. Een soort van gespannen of nerveus gevoel. Dit signaal neem ik serieus. Het is een signaal dat ik op dat moment moet gaan voelen wat er met mij gebeurt. Een voorbeeld ervan is als mijn zoon een aantal keren iets aan mij vraagt, terwijl ik wat aan het doen ben wat mijn aandacht vraagt. Ik geef hem steeds een antwoord op zijn vraag maar mijn irritatie loopt op. Hij houdt mij voor de zoveelste keer van mijn werk af. Bij de volgende vraag reageer ik met boosheid. Maar wat als ik bij de eerste vraag meteen had gezegd dat ik even bezig ben en dat ik aangeef wanneer ik klaar ben en hem dan alle antwoorden geef op zijn vragen? Juist.
 
Een aantal jaren geleden hoorde ik een moeder tegen een kind zeggen: “Het is nu even mama-tijd, je mag me niet storen. Alleen als er brand is mag je me roepen.” Simpel, maar duidelijk.
 
Liefs,
Vanessa
 
Leer je eigen behoeftes kennen, meld je nu aan voor een MEET UP.
www.calorieenmetvoelsprieten.nl/meet-up

Vanessa Pilloni
12 augustus 2017


Energetische overbelasting

Voor een hoogsensitief persoon is het onderhouden van relaties met anderen vaak een groot obstakel. Daar waar een ander nog niet over nadenkt, denkt jij altijd tekort te schieten. Door de grote hoeveelheid overweldigende prikkels die steeds bij je binnen komen, kun je al vanaf het begin van je leven niet ontsnappen aan het gevoel dat je weggehaald wordt bij jezelf. Je hebt er alleen geen flauw benul van. Je vindt het heel normaal, omdat je niet weet wat de norm is. Je systeem richt zich op de prikkels die steeds van buitenaf naar binnen komen. Als HSP voel je weinig prikkels van binnenuit en hierdoor kom je moeilijk bij je ware gevoel.

Het probleem van energetische overbelasting is dat het langer duurt voordat de stress uit je lichaam is verdwenen. Veel hooggevoeligen leven volgens een ritme dat haaks staat op wat goed voor hen is. Daarentegen is je overlevingsdrang juist groot. De emotionele wonden van het niet gezien zijn en de afhankelijkheid van de goedkeuring van anderen, leveren dusdanig hoge niveaus van spanning op, dat het stresshormoon cortisol je hele systeem overhoop haalt.

Hierdoor heb je zoveel tijd voor jezelf nodig, dat het soms bijna onmogelijk lijkt om er een relatie op na te houden. Goede communicatie moet dus aan de basis van je relatie liggen. Bespreek alles wat je tegenkomt of waar je tegen aanloopt met je partner. Je vraagt hiermee begrip waardoor je gemakkelijker jezelf kunt zijn.

Liefs Vanessa

Vanessa Pilloni
19 mei 2017Waar verlang je naar?

Je bent eraan gewend geraakt jezelf de vraag te stellen wat je kunt en wie je bent in het leven. Maar als je op zoek wilt gaan naar je eigen identiteit, stel dan alleen de vraag: waar
verlang ik naar?

Verlangen kan als enige richting geven aan je leven.Wanneer je als hoogsensitief mens teveel in je hoofd zit, dan maak je geen contact met je verlangen. Dat maakt ook dat je niet meer weet wat je wil. Het is je verlangen dat bepaalt wie je bent en waar je reis in het leven naartoe gaat. Je bent als mens alleen maar bezig met te worden wie je in je kern al bent. Verlangen is je hulpmiddel om tot die kern te komen.

Pas als je weet waar je naar verlangt, weet je ook wat je leuk vindt om te doen. Het betekent niet dat wat je goed kunt leuk vindt om te doen. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat je heel goed bent in het helpen van anderen, maar dat helpt je niet om bij je eigen gevoel te komen. Sterker nog, je blijft bij je gevoel weg doordat je je op een ander richt. Het zou kunnen dat je de ander geholpen hebt en zelf helemaal bent leeggelopen. Het kan zijn dat je perfect de administratie van een bedrijf kunt voeren, maar dat je vanbinnen langzaam sterft omdat het je creatieve stroom afremt ofomdat je de druk vanbinnen voelt omdat je steeds opnieuw iets voor een bepaalde tijd moet afmaken.

Ontdekken wat je leuk vindt, kan alleen als je het kunt voelen. Dat is je ware identiteit. Je identiteit is alles waar je naar verlangt. Om opnieuw in contact te komen met je verlangen, moet je bereid zijn om de leegte in jezelf op te zoeken. Door terug naar het gevoel van een kind te gaan, te fantaseren en te dagdromen. Door afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en leuke dingen doen. Ga na wat je allemaal nog zou willen doen. Maak een lijstje, maar zonder prestatie of doel. Het gaat er namelijk niet om of iets lukt.

Je mag het lijstje of een gedeelte ervan met mij delen door het in een reactie te plaatsen. Of misschien wil je het artikel delen met anderen die er iets aan hebben. Als je het fijn vindt om meer over je verlangen te weten te komen, meld je dan aan voor een het online zelfhulpprogramma: Zet je eerste stap naar een gelukkig leven!

Voor meer info: www.calorieenmetvoelsprieten.nl of facebook

Liefs Vanessa

Vanessa Pilloni
19 mei 2017


Bijnieruitputting door langdurige stress

Als hooggevoelige met een eetstoornis heb je moeite om bij jezelf te blijven. Je pikt feilloos stemmingen van anderen op en laat je daarom onbewust manipuleren of domineren door anderen. Dit veroorzaakt een overvloed aan prikkels die in je lichaam worden opgeslagen. Het lichaam bestrijdt de signalen van een overdaad aan prikkels. Stress wordt hierbij verheven tot het hoogste goed.

Als je continue gestrest bent, maakt je lichaam grote hoeveelheden adrenaline aan. Om energie te krijgen om te kunnen vechten of vluchten, maakt de bijnierschors automatisch cortisol aan. Wanneer de bijnieren een lange periode adrenaline en dus cortisol aanmaken, raken je bijnieren uitgeput. Zij maken dan geen cortisol meer aan en je voelt je gestrest en futloos.

Bijnieruitputting heeft als gevolg dat je over je eigen grenzen blijft gaan. Je bent niet alleen uitgeput maar ook uitgehongerd. Dit wordt nog eens extra gestimuleerd door de periodes dat je teveel of te weinig calorieën tot je nam of te veel lichaamsbeweging had. Om af te vallen gaan mensen vaak meer bewegen en minder eten. Je lichaam moet dan zijn eigen spier- en botmassa gaan verbruiken. Je valt af maar je pleegt roofbouw op je lichaam en je loopt constant met een hongergevoel rond. Je plezier in eten verdwijnt volledig omdat je je steeds schuldig voelt als je naar jouw mening niet genoeg afvalt of te veel bent aangekomen. Je ruïneert hiermee ook je metabolisme. Als je bijnieren goed functioneren en de hormoonafgifte ‘normaal’ is, merk je dat je je eigen energie beter kunt bewaken en gemakkelijker bij jezelf kunt blijven.

De volgende signalen of symptomen kunnen duiden op bijnieruitputting:

 • Niet uit je bed kunnen komen.
 • Altijd moe zijn, zelfs na een goede nachtrust.
 • Energiegebrek.
 • Moeite met de alledaagse werkzaamheden, je bent minder productief en het kost je meer moeite geconcentreerd te blijven.
 • Trek in zout.
 • Trek in koolhydraten of iets zoets.
 • Een verminderd libido.
 • Slecht kunnen omgaan met stress.
 • Langere tijd nodig hebben om te herstellen van ziekte of letsel.
 • Je wordt licht in je hoofd als je snel opstaat.
 • Meer last van PMS.
 • Je klachten nemen toe als je een maaltijd overslaat of indien je geen voeding maar vulling gegeten hebt. Je lichaam krijgt dan te weinig voedingswaarde binnen.
 • Je hebt minder plezier in je leven.
 • Je focus wordt slechter en soms zijn je gedachten wat wazig en kan je geheugen minder goed zijn.
 • Je raakt sneller geïrriteerd.
 • In de loop van de ochtend word je pas echt wakker, tussen 15 en 16 uur belandt je in een stevige dip en na het avondeten fleur je weer wat op.

Heb jij last van bijnieruitputting? Lees /het-boek Calorieën met voelsprieten voor tips, vraag een MEET UP aan of ga naar je huisarts.

Vanessa Pilloni
1 mei 2017