Lees hier ervaringen/reviews/recensies van lezers

Wat een fijn boek

"Hoi Vanessa, sinds gister ben ik jouw boek aan het lezen. Wat een fijn boek en wat een herkenning. Ik denk dat ik er veel aan ga hebben ☺ Dankjewel. Groetjes Britt".


"Hallo Vanessa,

Momenteel ben ik bezig in je boek ‘Calorieën met voelsprieten’. Ik weet niet hoe het onder mijn aandacht is gekomen maar ik ben er heel blij mee! Ik weet sinds een paar jaar dat ik hooggevoelig ben maar ik had nog geen relatie gelegd met mijn eetbuiten en mijn ongezonde relatie met eten (en drinken overigens). Ik dacht dat ik al veel wist over hooggevoeligheid maar je boek heeft me weer nieuwe informatie gegeven. Het hoofdstuk met het stappenplan ga ik nog lezen maar ik wilde je alvast bedanken voor het zien van deze relatie en het op papier zetten van deze info en ervaringen. Je hebt me weer een stukje verder geholpen".

 

"Tot ik HSP & Eetstoornissen en Calorieën met Voelsprieten tegenkwam, was het nog niet bij mij opgekomen dat de manier waarop ik vroeger met eten (en met mijzelf!) omging wel eens te maken kon hebben met mijn gevoeligheid."

 

"Hallo Vanessa, ik ben je boek aan het lezen. En ik wil je nu alvast bedanken; puzzelstukjes vallen op hun plek! Ik had hsp nooit gekoppeld aan eetstoornissen...
Groet"

In één keer uitgelezen...

Ik heb het in één keer uitgelezen. Wat een herkenning. Soms schrijf je letterlijk wat ik heb meegemaakt en voel. Het raakt me ontzettend. Dank je wel voor je boek en ik vind het ontzettend dapper van je dat je het zo persoonlijk geschreven hebt.

Wereld van herkenning

Vorige week heb ik jouw boek gekocht en opgehaald na een wandeling in t zonnetje. Ik wil je graag laten weten wat ik van je boek vind. Gedurende deze week heb ik het boek steeds gepakt en stukjes hiervan gelezen. Inmiddels is het al een paar dagen uit. Het heeft veel indruk op me gemaakt. Een wereld van herkenning, op een heel aantal fronten.

Ik ben momenteel in behandeling voor mijn eetstoornis; namelijk anorexia. Ik voel me erg betrokken bij mijn behandeling en zit denk ik op mijn plek. Ik vond het erg vervelend voor je om te lezen dat dit bij jou zo'n zoektocht is geweest. Dit boek heeft me nog meer verbonden met mijzelf, mijn hoogsensitiviteit en mijn eetstoornis. Ik denk dat het me ook erg gaat sterken in mijn behandeling.

Ik ben van mening als het beter gaat in mijn hoofd, dat mijn lijf wel zal volgen. Daarom ben ik nu hard aan het vechten om niet verder te zakken met mijn BMI, want dan is de volgende stap een kliniek. Het omarmen van mijn hoogsensitiviteit is denk ik een must, om een opname te voorkomen. Gelukkig kwam ik (en ik geloof niet in toeval) jouw boek tegen.

De innerlijke criticus (ik heb haar mijn inner bitch genoemd) is de hele dag met me in discussie, maar door jouw boek leer ik haar steeds beter (her)kennen. Ik probeer haar steeds vaker te bedanken voor haar advies en voor mijzelf en mijn hoogsensitiviteit te kiezen.

Ook de overprikkeling is iets waar ik me nu beter van bewust ben. Ik zoek de prikkels nog zo vaak op, omdat ik streef naar iets wat niet bij me past, en wie ik niet ben. En dat weet ik nu, dankzij jouw boek. De tips, stappen en alle ervaringen in dit boek gaan me zeker helpen in de toekomst. Ik ben het boek al voor de tweede keer aan het lezen en de belangrijke dingen voor mijzelf aan te kleuren en arceren.

Dus, om een lang verhaal kort te maken: vele, vele malen dank voor het schrijven van jouw verhaal en jouw reis. Ik heb het boek al aangeraden aan onder andere mijn hoogsensitieve mama, die geen specifieke eetstoornis heeft ontwikkeld, maar wel al haar hele leven worstelt met haar hoogsensitiviteit en ook met voeding. Je kunt van haar ook nog een bestelling verwachten, want mijn boek blijft voorlopig nog wel even dicht bij mij.

Groetjes,

Enkele reacties op Facebook

Hallo Vanessa, ik ben je boek aan het lezen. En ik wil je nu alvast bedanken; puzzelstukjes vallen op hun plek! Ik had hsp nooit gekoppeld aan eetstoornissen... Groet

 

Wat een fijn boek. Het is bijna alsof je alles waar ik de afgelopen jaren in mijn behandeling voor mijn eetstoornis meebezig ben geweest hebt samengevat. Ik snap mezelf en mijn eetstoornis nu nog beter. Tijd om aan hoofdstuk 12 te beginnen :)

 

Ik heb het vanochtend in de bus gekregen en kon meteen gaan lezen. Wat een 'feest' der herkenning. Ik ben nu aangekomen bij hoofdstuk 10, even pauze😊

 

Hoi Vanessa, ik wil het niet winnen maar heb er nu al zoveel over gehoord dat ik het morgen even ga halen.

Meer reacties:

"De titel van dit boek sprak mij direct aan. Hij spreekt voor zich, vind ik, en is tegelijk ook erg herkenbaar. Ik was wel benieuwd naar dit boek omdat het door een ervaringsdeskundige is geschreven en dus niet door een hulpverlener of een professionele auteur.
Vanessa heeft het goed aangepakt door eerst wat theoretische informatie te geven en nadien voorbeelden te geven of dingen te vertellen vanuit haar eigen ervaringen. Dat maakte het aangenaam om het boek te lezen.
Voor mij was het verhaal erg herkenbaaren heb ik daardoor beetje bij beetje meer over mezelf geleerd. Dat eetstoornissen en hooggevoeligheid vaak samen gaan wist ik al maar toch was dit boek op een bepaalde manier nog een eye opener voor mij."

"Gedurende deze week heb ik het boek steeds gepakt en stukjes hiervan gelezen. Inmiddels is het al een paar dagen uit. Het heeft veel indruk op me gemaakt. Een wereld van herkenning, op een heel aantal fronten."

"De overprikkeling is iets waar ik me nu beter van bewust ben. Ik zoek de prikkels nog zo vaak op, omdat ik streef naar iets wat niet bij me past, en wie ik niet ben. En dat weet ik nu, dankzij jouw boek."

"De tips, stappen en alle ervaringen in dit boek gaan me zeker helpen in de toekomst. Ik ben het boek al voor de tweede keer aan het lezen en de belangrijke dingen voor mijzelf aan te kleuren en arceren."

"Calorieen met voelsprieten' is leerzaam en tegelijkertijd makkelijk toegankelijk. Ik heb het boek met veel interesse gelezen en heb gaandeweg een paar goede eye-openers gehad. Het boek van Vanessa Pilloni is daarom in mijn ogen een aanrader voor anderen die worstelen met hooggevoeligheid en / of een eetstoornis.De schrijfster zet oorzaken en gevolgen duidelijk op een rij en geeft tips hoe je je gewoontes kunt gaan doorbreken. Daarnaast put ze vaak uit haar persoonlijke ervaringen waardoor de theorie en tips tot leven worden gebracht. Ook bevat het boek verhalen van andere hooggevoeligen met een eetstoornis en dit maakt dat je je beter begrepen voelt of juist de personen die in hetzelfde proces zitten gaat begrijpen. Begrip is de eerste stap op de weg naar herstel dus dit maakt het echt een compleet boek."

Reviews Bol.com


bol.combol.combol.com